Van Gogh Kerk

Etten-Leur is the town where the wordfamous Vincent van Gogh started his career. This is where the 28 years old Vincent made the final decision to become an artist. Etten-Leur counts five official Van Gogh Monuments! The full story is told in the former Dutch Reformed Church where Vincent's father was a vicar for seven years. The Van Gogh family lived in Etten for seven years. In the colourful Van Gogh Church, you can see and hear how Vincent laid the foundations for his later masterpieces.

Meer over dit Van Gogh Monument

Boek een ticket voor Van Gogh in Etten-Leur

Een bezoek aan Etten-Leur begint met een bezoek aan de Van Gogh Kerk, de plek waar Van Goghs vader zeven jaar lang dominee was. Zijn preekstoel staat er nog. Het orgel ook! Vincent kwam regelmatig in deze kerk, waar nu een vaste - kleurrijke - tentoonstelling over het begin van zijn carriere te bewonderen is.

Boek hier simpel en snel je tickets:

Een unieke locatie

In de kleurrijke kerk - de plek waar Vincents vader 7 jaar op de preekstoel stond - zie je een presentatie over Van Goghs periode in Etten. Het is ook de plek waar de gemeenteraad vergadert en een officiele trouwlocatie. Bovendien worden hier regelmatig tentoonstellingen, lezingen en orgelconcerten gehouden op het ruim 300 jaar oude Jacobus Zeemansorgel. In 2018 was de kerk het podium voor Salon Van Gogh.

Volg ons op Instagram - Deel je foto met #vangoghettenleur